Din fericire, aceasta este o întrebare care are nenumărate răspunsuri. Pentru tine, răspunsul poate fi Orange.
Te anunțăm că și în acest an Orange România susține excelența prin programul Orange Educational Program pentru Politehnică, adresat studenților din anul III al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.
Acest program se adresează în special studenților de anul III de la secțiile de Tehnologii și sisteme de telecomunicații și Rețele și software de telecomunicații, și oferă 10 locuri cu bursă, 20 de locuri cu bursă de vară, 52 de locuri pentru practica de vară la Orange România (din care 30 vor fi rezervate bursierilor) și posibilitatea de a participa la cursurile din cadrul Orange Educational Program. Cele 52 de locuri de practică sunt distribuite în toate grupele din departamentele Tehnic și IT. Lista cu locurile disponibile o găsiți aici (format PDF).
Programa cursurilor este organizată în 10 module ce conțin cursuri ce acoperă toate tehnologiile folosite în cadrul unei rețele de telefonie mobilă. În total, programa conține 150 de ore de predare și 22 ore de verificare a cunoștiințelor. Pentru detalii, se poate consulta programa detaliată prezentată aici (format PDF).
Deschiderea Orange Educational Program a avut loc în data de 29 februarie la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, la sala A101 începând cu ora 17:00. Sunt invitați să participe toți studenți din anul III interesați. O a doua ședință de prezentare a programului Orange Educational Program pentru Politehnică va avea loc în data de 2 martie la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, la sala A01(aula) începând cu ora 18:00.
Înscrierile în programul Orange Educational Program, anul universitar 2016 – 2017, vor începe pe 3 martie. Înscrierea se poate face pentru unul din cele 3 pachete educaționale prezentate detaliat în regulamentul de acordare a pachetelor educaționale (format PDF).
Mult succes!
https://www.orange.ro/programul-educational/politehnica/
În contextul colaborării cu firma NXP Semiconductors (fosta Freescale Semiconductors), aceasta oferă studenţilor din anii 3 şi 4 un curs privind soluții de implementare pentru echipamente de comunicații 4G. Obiectivul cursului este de a familiariza studenții cu procesul software utilizat clasic în industrie, plecând de la design și culminând cu testarea functionalității și a performanțelor.
Studenţii facultăţii pot participa la un curs de Bazele Criptologiei oferit gratuit de specialişti din Serviciul de Informaţii Externe. Cursul se adresează studenţilor din anul III –specializările TST şi RST (fişa disciplinei).
Studenţii anului III de la toate specializările pot participa gratuit (in limita a 30 locuri), în primul semestru, în Laboratorul SAIM (sala A110 – http://saim.pub.ro) la cursul liber ales „Dezvoltarea Aplicaţiilor Android Inovatoare” (http://www.facebook.com/daai.saim) cu invitaţi şi premii de la Samsung România, oferind pregătire pentru concursuri ca MobilPRO (http://mobilpro.lse.org.ro).
Școala de Vară Robochallenge a început din dorința noastră de a fi mai aproape de concurenții noștri, pentru a le oferi acestora suportul și îndrumarea necesară pentru a putea construi un robot competitiv.
Cursanții participă la cursuri de mecanică, electronică și programare dar, cel mai important lucru din punctul nostru de vedere: schimbul de experiență cu foști concurenți și cursanți.
Am aranjat un laborator, echipat cu tot ce este necesar pentru testarea și dezvoltarea roboților: dispozitive de măsură, unelte pentru realizarea de PCB-uri și software de proiectare necesar. Funcționalitatea optimă a roboților poate fi testată în probe similare cu cele din competiție, deci senzorii și parametrii robotului pot fi calibrați.
Dacă vă sună cunoscut cuvinte precum roboți, programare, electronică sau mecanică sau vi se par adevărate mistere, vă așteptăm să le descoperim împreună! Haideți să construim vara aceasta robotul cu care să concurați la următoarea ediție de Robochallenge!
Puteți utiliza link-ul de mai jos pentru înregistrare:
http://www.robochallenge.ro/en/summer/register
Copyright © 2024 | Departamentul de Telecomunicatii, ETTI