EN en_GB 
UPB

European Cyber Security Championship 2016

În perioada 8 – 14 mai a.c., Serviciul Român de Informații, în parteneriat cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alături de sponsorii principali Bitdefender, Orange România și Q-East Software, organizează etapa online a selecției echipei naționale pentru concursul „European Cyber Security Championship 2016”.

Ulterior, la sfârșitul lunii iunie a.c., va avea loc o etapă de selecție on-site, cu exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering, precum și simulări de prezentări publice.

Destinat persoanelor cu abilități în domeniul IT, concursul este o inițiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.

Competiția, aflată sub auspiciile excelenței și fair-play-ului, urmărește:
– creșterea conștientizării privind nevoia de securitate cibernetică și de cunoaștere a amenințărilor din mediul virtual;
– identificarea și atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT și securitate cibernetică.

European Cyber Security Championship 2016 va avea loc la Dusseldorf, în Germania, în perioada 7 – 11 noiembrie 2016.
Fiecare țară va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți, 5 seniori (20 – 30 ani) și 5 juniori (14 – 19 ani).

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la acest campionat, SRI, alături de Bitdefender și Orange România, va organiza sesiuni de training pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

Pentru detalii și înscriere, accesați www.cybersecuritychallenge.ro.

Sursa: http://www.sri.ro/serviciul-roman-de-informatii-organizeaza-selectia-echipei-nationale-pentru-concursul-european-cyber-security-championship-2016.html